contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Cirese Amare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
 
 
Mod preparare:
Ciresele mele au fost foarte coapte,
si pe lînga aroma usor amaruie au fost tare dulci.
Le am din padure,deci sînt cît de bio se poate :)
Daca ciresele nu sînt foarte coapte si dulci bine,
adaugati înca 3-400 g zahar la cantitatea de cirese
(vorbesc de 2,5 kg,cîntarite fara sîmburi!!!)
Attached Image
Sînt destul de maruntele.
Nu se pot scoate sîmburii cu aparatul pentru ciresele de marime normala.
Unele fete au reusit cu o tepusa/scobitor,altele cu o agrafa.
Ale mele fiind foarte coapte,nu a mers decît prin apasare usoara pe cireasa.
A functionat foarte bine,fructele au ramas aproape întregi.
Dupa ce am scos sîmburii,am adaugat zaharul
pe care l-am amestecat doat învîrtind si scuturînd usor de vas
Nu am învîrtit cu lingura sa nu le strivesc.
Attached Image
Le-am pus la fiert la foc linistit,
timp de vreo 1 si jumatate.Cînd si cînd învîrteam usor .
La jumatatea timpului de fiert am adaugat zeama de a o lamîie.
Attached Image
Ultimele 10 minute de fiert(în total a fiert vreo 2 ceasuri),
le-am lasat la foc mai iute,sa se îngroase dupa placul meu.
Aveti grija sa nu o îngrosati ca o marmelada.
Tineti cont ca dupa racire devine putin mai groasa.
Se pune înca fierbinte în borcane,care se întorc cu gura în jos 10 minute.
Attached Image
Un borcan l-am lasat deschis..si asteptam sa se raceasca .
Attached Image
Are o culoare asa frumoasa!Este foarte parfumata si are o aroma de..woww!
Attached Image
Attached Image
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com