contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Gogonele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este o dulceata care tinde sa se apropie ca si gust, de dulceata de nuci verzi. Este foarte gustoasa si aromata, de culoare nu mai zic…imi place la nebunie ! Si tin sa mentionez ca gogonelele folosite sant BIO, ingrijite si crescute in ghiveci. Si nu am folosit conservant !
1,5kg gogonele curatate
1kg zahar
1 fiola estenta de vanilie
1 Lamaie mare
750ml apa
½ lingurita colorant verde(optional)
Punem intr-o oala (de 4-5L) apa pe jumatate, la fiert.
Intre timp spalam si taiem gogonele in 2-4 functie de cat sant de mari si le indepartam semintele. Punem gogonelele intr-o strecuratoare de inox/metal.
Cand apa clocoteste, punem gogonelele cu strecuratoarea, la oparit pentru 10’. Scoatem gogonelele tot cu strecuratoare  si le trecem pe sub jet de apa rece, apoi le lasam la scurs.
Punem  apa, vanilia si zaharul, intr-o oala la fiert, pentru a se forma siropul. 
Intre timp curatam pielita de pe gogonele 
si cand siropul este legat, adaugam gogonelele si zeama de lamaie. 

Lasam la fiert pana se leaga dulceata, eu le-am fiert 70’ si din cand in cand, am indepartat spuma. Inainte cu 5’ de a fi gata, i-am adaugat colorantul.
Cat timp fierbe dulceata, ne pregatim 5 borcanele 375g (spalam/uscam). Cand dulceata s-a legat suficient de bine, o punem fierbinte in borcanele, le punem capacele si le asezam in paturi pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.
Pofta bun !