contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Mure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va invit, alaturi de mine, sa serviti din delicioasa dulceata facute cu mure din gradina noastra...
  • 1 kg de mure 
  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • o jumatate de lingurita scortisoara
  • sucul de la o lamiie
  • o jumatate de mar
Spalam murele si le lasam la scurs pe un prosop curat. Intr-un vas punem murele, apa, zaharul, scortisoara, sucul de lamiie, dam prin razatoare marul (care dupa cum stiti contine pectina care va ajuta ca dulceata sa fie densa intr-un timp mai scurt... nu stiu daca ati inteles ce am vrut sa spun...) si lasam la foc mic, pina ne place consistenta dulcetii. Eu in loc de mar, am pus o lingura din jeleul de mere de anul trecut.  Puteti proba daca e gata, punind citeva picaturi pe o farfurioara pe care am tinut-o intii in congelator. 
Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, infiletam bine capacul, intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam asa pina a doua zi, cind si acestea vor sfirsi in camara pentru iarna.