contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Pepene Galben

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ador pepenele galben!! Desi de mai bine de 10 ani nu mai pot manca pepene rosu, compensez din plin cu cel galben! :) Acum ceva timp am poftit rau la dulceata facuta de Laurenta aka Sufletista, si nu am avut liniste pana n-am facut-o!

Ingrediente:
cca 2 kg pulpa pepene galben
500 g zahar
2 lamai mici

Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore, 
cand pepenele si-a lasat suficient suc. 
Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de pepene cu suc cu tot. 
Am lasat cca 2 ore jumatate, spumand de cate ori a fost nevoie.
Cand a fost gata, am pus dulceata in borcane sterilizate in cuptor, le-am pus capacul, si le-am lasat in cuptorul stins, acoperite cu un prosop pana a doua zi. Mie mi-au iesit 3 borcane. Deci cu siguranta mai fac cateva!!
Dulceata a iesit foarte buna.. doar ca gustul de pepene galben nu-i foarte pregnant.. si aici am fost putin dezamagita..