contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza

    Anul asta am facut dulceata de zmeura. Sunt foarte tare :)), glumesc, evident. In fiece an luam dulceata gata facuta de la  mama soacra, insa anul asta nu mai reuseste sa faca singura de toate, asa ca mi-a dat drept sarcina: fata mea...transforma mataluta galetusa asta cu zmeurica proaspat culeasa intr-o mare de dulceata. Zis si facut. 
   Asa ca acum sunt happy :) ca in vremea geroasa ce va veni (candva) la gura centralei :)) voi devora niste dulceata de zmeura pe-o coaja de paine proaspat-calduta savurand un sweet berry de la Just-T. Sooo happy!

  Asadar ingrediente:
  • zmeura
  • zahar
  • o lamaie taiata felii subtiri
* nu va dau cantitati pentru ca e la libera alegere, doar socotiti matematic: la un kg de fructe = un kg de zahar.


       Intr-o cratita puneti, in straturi, zaharul cu fructele spalate. Lasati vreo 2-3 ore asa frumos randuite pentru ca fructele sa poata lasa cat mai mult suc. Apoi puneti pe foc mic, adaugand si feliile de lamaie. 
    Lasati la foc mic cateva ore pana ce sucul se leaga si fructele zemoase se transforma in dulceata. Metamorfoza completa. Adunati spuma din cand in cand..si ... nu o aruncati! Folositi-o ca topping pe o ingehtata de care vreti voi... eu asa am facut si nu regret o clipita:) revin cu reteta numaidecat! 
    Pentru a vedea cand dulceata e numai buna scoateti pe o farfurie rece si curata o lingura de dulceata. Lasati la racit. Cand vi se pare ca e suficient de tare, opriti focul. Lasati dulceata sa se raceasca complet inainte de a o depozita in borcane curate. Pentru a evita uscarea la suprafata acoperiti cratita cu un prosop umed. 
Enjoy!