contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata Din Coji De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Este cea mai buna reteta de dulceata din coji de portocale ; in trecut experimentand inca vre-o doua retete dar nu cu acelasi succes ca acum . Este o dulceata pentru gusturi fine, :) pregatita dupa reteta L.Adamache .






Ingrediente pentru 4 borcane de 300 gr. 


1,5 litri suc de portocale 
1,5 kg de zahar 
2 mere
2 vanilii bourbon sau 1 baton de vanilie 
sucul de la 2 lamai


Mod de preparare :


Am spalat foarte bine portocalele in apa calduta dupa care le-am sters , le-am taiat in jumatati  si  am inceput sa le storc la robot. Cojile au fost taiate in felii ,cu un cutit am indepartat toata partea alba care este amara , apoi am inceput sa le tai in forma de bete de chibrituri .
Am amestecat sucul de portocale cu zaharul si am pus cratita  pe foc mic.Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet ,am pus merele taiate in 2 pentru ca portocalele sunt sarace in pectina si am adaugat vanilia.


Intr-o alta cratita am pus cojile de portocale ,le-am acoperit cu apa rece si le-am pus pe foc.Din momentul in care incepe sa fiarba apa calculam 3 minute ; le scoatem si aruncam apa .Cojile le trecem printr-un jet de apa calda si apoi repetam faza  pentru inca 4 minute. Le uscam cu un sevetel de bucatarie si le adaugam in dulceata.


Am marit un pic flacara la aragaz ,am adaugat sucul de la lamai si am lasat-o sa fiarba 1.30 minute . 
Se indeparteaza spuma formata la suprafata si se amesteca din cand in cand. 


Facem proba, daca este gata dulceata ,punand o farfurie la frigider si picurand pe ea stropi de dulceata.Daca picaturile nu-si pierd forma ,dulceata este gata. 
Scoatem bucatile de mere si le servim ca atare sau cu budinca din orez .Sunt foarte parfumate.:)


Am turnat dulceata, fierbinte, in borcane curate ,am strans ermetic si le-am lasat cu gura in jos,invelite cu o patura ,pana a doua zi.


Este ceva deosebit,fin ,rafinat...


Pofta buna !