contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Eclere Cu Crema De Mascarpone Si Sos Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pofteam de mult la eclere. Am vazut ca se fac destul de usor, trebuie numai sa tii cont de cateva chestii ca sa-ti iasa. Aluatul l-am facut dupa reteta Andei Oana, doar ca am scazut 25 g/ml din toate cantitatile de ingrediente si un ou. Eu zic ca mi-au iesit destul de ok pentru prima incercare. Anda Oana (a carei fana sunt, by the way :)) descrie toate etapele de lucru, daca le respectati, e de bine :).
Crema am facut-o din mascarpone (250 g) si 1/2 cutie de smanatana dulce (cutie mica de Dorna pentru gatit), plus o lingurita de miere si zahar pudra dupa gust si un pic de esenta de vanilie, toate astea batute bine cu mixerul si adaugat la crema obtinuta un pumn de stafide tinute in prealabil in amestec de apa cu alcool, bine stoarse.
Le-am mazgalit cu sos caramel, mi se pare ca face o combinatie tare reusita cu crema de mascarpone si gaocile de aluat. Am intentionat sa prajesc si niste samburi de nuca si sa-i maruntesc, apoi sa-i presar peste prajiturele, dar m-am grabit sa pozez si sa mananc si n-am mai facut-o. Eu zic sa incercati, ca un plus de crocant chiar nu le strica. Eclerele mele sunt micute, cat sa incapa o data-n gura, deci se mananca rapid si usor.

 

 

 


Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com