contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Batuta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Fasole batuta - probabil cea mai cunoscuta mancare de post si nu numai...Varianta pe care v-o propun azi este ceea ce fac de cand am prins drag de bucatarie si as putea spune ca este cea mai gustoasa si daca o veti incerca imi veti da probabil dreptate...
Ingrediente:

-400 g fasole uscata,
-sare,
-cca 100 ml ulei,
-3 catei de usturoi bine zdrobiti (optinal),
-o ceapa mare,
-o lingura pasta de rosii,
-o lingurita boia de ardei dulce,
-zeama de lamaie,
-patrunjel verde,
-masline negre(optional),

Preparare:

   Se spala fasolea si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata sau se pune la fiert direct in apa. Indicat este se se arunce prima apa in care a clocotit de catva ori.
   Dupa ce s-a aruncat prima apa se pune din nou la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii se completeaza cu apa calda pentru a nu stagna procesul de fierbere. Fasolea fierbe in mod diferit asa ca se incearca si atunci cand bobul este suficient de moale sa se sfarame bine, se strecoara de zeama si se zdrobeste bine cu un  tel de piure.
  Dupa ce s-a racit se mixeaza ca la maioneza cu uleiul si se adauga zeama de lamaie dupa gust, iar daca va place usturoiul adaugati-l si pe el bine pisat. Fasolea se va albi si uleiul se va incorpora foarte bine. Se potriveste de sare si se da la rece.
   Ceapa se toaca foarte marunt si se abureste in doua linguri de ulei si doau-trei de apa pana devine lucioasa apou se adauga boiaua de ardei si pasta de rosii.Se lasa sa fiarba 3-4 min la foc mic pana capata consistenta unui sos, se sareaza, se pipereaza si se inchide focul.
   Dupa ce s-a racorit se pune peste fasolea batuta, se presara cu patrunjel verde sau se orneaza cu masline, etc..
   Spuneam ca aceasta reteta de fasole batuta este cea mai buna pentru ca uleiul si zeama de lamaie imbogatesc gustul destul de fad al boabelor, le da o consistenta cremoasa si fasolea devine extrem de gustoasa...
          Pofta buna !