contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Cu Tarhon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Zilele trecute ma uitam prin debara sa vad ce conserve mai am si ce anume as mai putea gati. Bine, bine acum sa nu credeti ca gatesc numai cu conserve:))...asta se intampla rar si cand se intampla sa nu am nimic proaspat prin frigider.
Mi-am adus aminte ca atunci cand am venit din tara mi-am adus tarhon uscat cumparat proaspat din piata Brailei:) asa ca am luat repede doua conserve de fasole, una alba si cealalta rosie si m-am apucat de treaba.
A iesit o mancare delicioasa care merge de minune cu niste muraturi proaspete alaturi. O delicatesa mai ales pentru cei ce tin post:).
Ingrediente:
1 ceapa
1 morcov
1 conserva mare fasole alba
1 conserva mare fasole rosie
2 linguri pasta de tomate
tarhon
patrunjel
sare, piper.
Curatam si spalam bine legumele, ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mica.
Punem la calit pe foc mic ceapa pana devine sticloasa apoi adaugam morcovul si le lasam impreuna 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
Intre timp turnam fasolea intr-o strecuratoare si o lasam sub jet de apa rece astfel incat sa fie bine spalata.
Dupa ce legumele sunt bine calite, adaugam fasolea, pasta de tomate si condimentam cu sare si piper.
Le lasam impreuna pe foc mediu in jur de 25 de minute.
La sfarsit adaugam patrunjelul si tarhonul, tocate marunt.
Va urez cu drag pofta buna!