contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficăţei De Pui Cu Mămăliguţă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
- 500 gr ficăţei de pui
- 1 ceapă mare (cca 150 gr)
- 1/2 linguriţă cimbru uscat (sau 1 fir de cimbru proaspăt)
- 1,2 fire de rozmarin
- 1/2 linguriţăa piper
- 1 linguriţă rasă de boia
- sare
- 40 gr unt
- 2 linguri ulei
- lapte
- pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:
Se spal
ă ficăţeii în mai multe ape. Se acoperă apoi cu lapte şi se lasă aşa minim 30 de minute.
Într-o tigaie topiţi untul şi adăugaţi uleiul. T
ăiaţi ceapa solzişori şi o căliţi doar până se înmoaie.
Scurge
ţi ficăţeii bine de lapte şi îi aşezaţi peste ceapă. Lăsaţi să se prăjească la foc mediu până se rumenesc uşor, cca 3 minute. Îi întoarceţi unul câte unul şi îi lăsaţi să se prăjească şi pe cealaltă parte 3 minute. Încercaţi să nu amestecaţi în oală, dacă vi se pare că există riscul ca ceapa să se ardă sau să se prinda de fund, doar scuturaţi tigaia cu mişcări faţă-spate.
Umple
ţi o cană cu apă şi dizolvaţi în ea toate condimentele: boia, cimbru, piper, frunzuliţele de rozmarin tocate mărunt. Turnaţi apa peste ficăţei, aceştia să fie acoperiţi mai bine de jumătate. Săraţi după gust. Lăsaţi să fiarbă la foc mediu aprox. 10 - 15 minute, doar cât sosul de pe ei să scadă. Încercaţi să amestecaţi cât de puţin în tigaie să nu se rupă ficăţeii, din nou e mai bine să scuturaţi tigaia. La final pregătiţi o mămăliguţă (de o consistenţă moderată) pe care o veţi servi alături de ficăţei cu brânză sărată rasă, smântână din belşug şi chiar cu brânză proaspătă de veci.

Notă:
De cele mai multe ori consumăm alimente de plăcerea gustului, însă ar fi bine să ştim ce introducem în corp alături de o anumită cantitate de calorii. Ficatul de pui este un aliment apreciat de foarte mulţi oameni şi este un lucru foarte bun pentru că are un aport important de nutrienţi pentru organism. Fosforul conţinut de ficatul de paăre ajută menţinerea unei danturi sănătoase şi a unor oase rezistente, dat fiind că mineralul Calciu nu poate face asta de unul singur.