contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficatei La Cuptor In Untura De Gasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am vrut sa dau o mie de denumiri la treaba asta, in mintea mea a fost altceva decat a iesit, nu a iesit deloc rau de fapt, doar ca eu ma gandeam la alta treaba, asa ca va descriu ce s-a intamplat si finalul apoteotic.

Slide7

Ma gandeam la confit, din motiv de untura de gasca la frigider. Si mi-am zis, oare cum or iesi niste ficatei confit, adica in untura, la foc pricajit, lasati acolo asa, sa zaca si sa bolboroseasca. Zis si facut. Bine, in mintea mea era ca o sa iasa un soi de bloc, precum ficatul de gasca, oricum.

Am spalat bine ficateii si i-am presarat cu sare si condimente (piper, cardamom, coriandru, nucsoara, nu multe condimente, o adiere).

Slide8

I-am pus in vas de lut, i-am stropit cu o idee de vin alb si i-am acoperit cu untura de gasca.

Slide9

Cum cuptorul meu de aragaz foarte ieftin, mai exact cel mai ieftin, nu are decat gaz si butoane, estimativ am imresia ca mai jos de 120 de grade nu se duce, asa ca nu doar am dat la minim cuptorul, ci am lasat si usa intredeschisa. Si i-am lasat in durerea lor verificand din cand in cand, ficateii se fac oricum repede, dar cred ca mai mult de 80 de grade nu erau in cuptor, deci s-au facut a la long, cam intr-o ora si ceva.

Dupa care i-am lasat sa se raceasca. In prima faza mi s-au parut, calzi, usor inecaciosi, insa cand s-au racit, surpriza, dedesubt au ramas rozalii, intr-o zeama acoperita de grasimea racita si se intindeau pe paine ca untul.

Slide10

Efectiv ca un pateu, chiar seamana cu ficatul de gasca (nu la gust, ho, haterilor). Foarte, foarte misto. Singura problema e ca trebuie intinsi pe paine direct din marmita (ghilimele), pentru ca oxideaza foarte, foarte repede, in cazul in care vreti sa preparati ceva cu el (tartine, nu stiu), indicat e ca sa napati preparatul, ca devine din roz gri imediat, abia am apucat repede sa trag o poza in noapte (nu se vede prea roz, dar na, becul e chiomb).

Slide11

Inca o chestie, ca asta cu untura de gasca nu e mereu la indemana, nu au risipitorii de la Lidl mereu la pret de dumping, pun pariu ca ies misto dupa metoda asta si cu untura buna. Pariu pe orice.

rororo