contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

File De Merluciu La Cuptor Cu Vin Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aseara aveam niste file de peste dezghetat si a trebuit sa improvizez ceva la cuptor, deoarece era un meci excelent la Mondiale (Spania-Honduras) si vroiam sa-l vad si sa am si mancarea gata.

Asha ca am luat o tava, am spalat fileurile si le-am dat cu condimente pentru peste apoi am turnat niste ulei de masline si 2 cani de vin si l-am dat la cuptor 1/2 ora. Am vazut si meciul cu un sprit in mana (facut din ce a mai ramas din vinul alb pentru peste, cu ceva apa minerala) si am avut si o cina delicioasa si sanatoasa.

Asadar aveti nevoie de:

  • fileuri de merluciu spalate(sau orice alt file)
  • condimente pentru peste(fie le cumparati la plic fie le faceti acasa combinand busuioc, cimbru, enibahar, patrunjel)
  • vin alb demisec
  • ulei de masline
  • o ceapa taiata mare
  • 1 ardei taiat pe lungime
  • 3 rosii taiate felii
  • 3 catei de usturoi zdrobit(care ii adaugati la sfarsit, pentru a nu mirosi prea tare in casa)
  • felii de lamaie

1. Dati fileurile de peste cu condimente pe toate partile. Apoi asezati-le intr-o tava non stick (preferabil) .

2. Turnati 3 linguri de ulei, asezati si legumele peste peste si turnati si vinul.

3. Dati la cuptor 1/2 ora sau mai mult, daca doriti o crusta crocanta. La sfarsit adaugati si usturoiul.

4. Serviti cu felii de lamaie, o salata sau cu cartofi noi natur.

Pestele a iesit delicios si chiar si Olguta (pisicuta noastra zvapaiata) a mancat cateva bucatele, cu condimente cu tot.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com