contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Flori De Salcam In Aluat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Dragii mei, sint atat de bucuroasa ca am reusit sa surprind aceste mici delicatese dulci la timp (salcamul nostru din capatul gradinii da deja semne ca sarbatoarea "cu flori multe, inmiresmate" se apropie de sfarsit :P)
...imi amintesc cu atata drag de noi, copii, cand le mancam crude :)))
Sper sa aveti ocazia sa le incercati!!!!...in ambele variante :P
Ingrediente:
- 2 oua
- 250 g. faina
- 50 g. unt topit sau doua linguri de ulei
- 500 ml. lapte
- 1 lingura mare zahar
- flori de salcam (20-50 de bucati, de diferite marimi)
- ulei pentru prajit
- zahar pudra, vanilat
Mod de preparare:
Salcamul meu drag, din capatul gradinii :)


Se aleg flori, de diferite marimi, si se cufunda in multa apa (nu se pun sub jet de apa, fiindca se destrama).
Se lasa apoi la scurs:

Se pregateste un aluat de clatite din ingredientele de mai sus si se lasa la frigider pentru minim 20 minute.
Se ia fiecare ciorchine de floare de salcam de codita si se inmoaie in aluat (ciorchinii mici se inmanunchiaza cate 2-3 si se scufunda impreuna, tinuti de codita, in aluat)


Se prajesc apoi in baie de ulei, foarte fierbinte, rumenindu-le pe ambele parti:


Se scot pe un prosop absorbant de bucatarie sau pe servetele de hartie si se transfera cu grija pe platoul de servit:

Se servesc imediat, pudrate cu zahar praf, vanilat:

O incantare a simturilor!!! :P

...si o supriza de proportii pentru Bogdi, caruia nu-i venea sa creada cat de bune sint :P (l-am luat cu mine la cules de flori, si dupa ce le-a gustat crude, a conchis ca nu pot fi mai bune de-atat!!! :D)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com