contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Foccacia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Ingrediente:

  • 500 gr faina,
  • 200 ml apa calduta,
  • 20 gr drojdie,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita sare fina,
  • o lingura oregano,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 50 ml ulei de masline.


Mod de preparare:
Intr-un castronel amestecam drojdia cu zaharul, putina apa si 2-3 linguri de faina.
Lasam la loc cald sa creasca.
Framantam un aluat din faina, apa calduta, drojdia crescuta (maiaua), un praf de sare si 2-3 linguri de ulei.
Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca.
Intre timp ne ocupam de usturoi, il curatam, il pisam si il amestecam cu oregano si ulei.
Daca aluatul a crescut (daca si-a dublat volumul) se imparte in trei si se intinde cu sucitorul foi subtiri.
Se aseaza foile in tavi presarate cu putina faina.
Se portioneaza foccacia in 8 bucati (incercam sa nu taiem de tot blatul, doar pe jumatate).
Ungem foile cu amestecul de ulei, usturoi si oregano.
Dam la cuptor (preincalzit) pentru 20-30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Bon Appetit!


Articol recomandat de micky-mihaela.blogspot.com