contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fotografii De Pe Papamond (3)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cum spuneam intr-o postare anterioara, in cadrul acestei rubrici va voi prezenta fotografii legate de mancare, atat dintre cele care imi apartin, cat si fotografii ale caror drepturi de publicare le-am cumparat in ultimii ani.

Imaginea de mai jos provine de pe dreamstime si prezinta cativa vanzatori de peste. Acestia nu sunt intr-o piata, ci pe una dintre strazile din cartierul Chowringhee, din orasul Kolkata (fost Calcutta), din statul indian Bengalul de Vest.


Sigur ca imaginea este pitoreasca, dar dincolo de acest aspect se poate discuta despre modul de alimentatie al localnicilor. Bineinteles, problemele legate de igiena sunt primele care ne-ar putea veni in minte, si unii dintre noi putem spune ca aceasta ar fi punctul slab al modului vechi si traditional de alimentatie. In plus, ne-am putea gandi si ca acesti pesti au fost pescuiti acum, adica din rauri care sunt, probabil, poluate.

Sunt sigur ca unii dintre noi ne-am simti mai bine cumparand din supermarket, unde produsele par a fi pastrate igienic, desi stim cu totii ca toate contin aditivi, ca in depozite misuna sobolanii, ca mai cade si curentul, ca marfa alterata este uneori “cosmetizata” si apoi vanduta publicului neatent sau nestiutor etc. Una peste alta m-as aventura sa afirm ca intotdeauna alimentatia a prezentat pericole si ca negustorii, de cand a aparut trocul si pana azi, si-au inselat clientii ori de cate ori au avut ocazia.

De dragul pitorescului, pot insa privi aceasta fotografie cu mai mult interes decat frigiderele sau paturile de gheata ale unui supermarket. In definitiv, papamondul este infinit si plin cu de toate, si o ocheada prin ungherele lui nu a facut rau nimanui.