contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fotografii De Pe Papamond (4)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele facute de mine, parte cumparate de pe diverse site-uri de specialitate, multe dintre ele interesante.
Vreau sa vi le prezint si, eventual, sa le comentam impreuna.

Iata o fotografie din 2008, ultima data cand am fost in Cambodgia. Au trecut mai mult de 3 ani de atunci si mi-e foarte dor de Asia. Sper s-o revad candva.
Revenind la fotografie, ea este facuta in partea laterala a unei piete stradale din Phnom Penh, destul de pitoreasca, caci produsele lor, atat de misterioase pentru un european neavizat, sunt o adevarata sursa de incantare. In fotografie se pot vedea limete kafru (kafir lime), taro, galangal mic, galangal, ciuperci uscate, sos de peste, pungute cu mix-uri de mirodenii, zahar de palmier, sos de soia si altele pe care nu pot sa le recunosc.

Ca remarca ceva mai generala, din putinul pe care am reusit eu sa-l vad, pietele din Phnom Penh sunt mult mai mici si mai sarace decat cele din Bangkok. Cea mai interesanta piata vazuta de mine in Cambodgia este cea din Siem Reap, mult mai mare si mai bogata decat cele din capitala, (caci in Siem Reap sosesc mii de turisti in fiecare saptamana, dornici sa viziteze complexul de la Angkor Wat), si neasteptat de curata, la acest capitol fiind peste tot ce am vazut si in Thailanda.