contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frigarui Cu Branza Grill

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Desigur cu totii stim celebrele frigarui cu carnita, dar astazi vreau sa va propun o altfel de reteta. O combinatie inedita si gustoasa de legume si branza grill.


Aceste frigarui sunt foarte satioase si pot fi facute si in perioada postului folosind branza tofu si lapte de soia.


Ingrediente: 200 gr branza grill (eu am folosit Akadia), sucul de la o jumatate de lamaie, 1/2 lingurita chimen macinat, 30 gr faina de naut, 1/2 lingurita boia, 100 ml smantana dulce, 2 catei de usturoi pisati, 1/2 ardei iute rosu uscat,1 ardei gras, 1 dovlecel, 20 gr unt topit (ulei de masline - in varianta de post), felii de lamaie pentru servit


Branza se taie in cuburi cu latura de 2 cm. Se amesteca cu chimenul si cu sucul de lamaie si se lasa la marinat timp de 30 de minute.
Intre timp amestecam faina de naut cu boiaua. Adaugam smantana, usturoiul, ardeiul iute si apa, astfel incat sa obtinem un aluat gros dar totusi curgator (vezi foto). 
In acest amestec adaugam branza impreuna cu sucul de lamaie si chimenul. Acoperim toate cubulete de branza cu acest amestec.


Aranjam dovlecelul, ardeiul si branza pe bete de frigarui udate in prealabil si le aranjam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Se incinge grill-ul cuptorului la maxim si se introduce tava la cuptor pentru 7-8 minute (nivelul 3 din cuptor - pentru a nu arde). Intoarcem frigaruile si le acoperim cu compozitia de naut ramasa. Se coc pana cand se rumenesc frumos, apoi se ung cu unt topit.

Se servesc cu felii de lamaie.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie: Good Food