contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Pasare (si Nu Numai) La Punga!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De multe ori, din criza de timp (de comoditate nu zic nimic, suntem toate harnice, nu gluma! :P), optam pentru retete simple, care nu necesita atentia noastra in mod deosebit. Dintr-o eroare, cumparand in loc de film alimentar, o rola cu punga speciala pentru fripturi, am ajuns sa descopar o reteta savuroasa, de carne si legume gatite in acelasi timp, suculente si delicioase:

Iata cum arata punga cu pricina, pentru cele care nu o cunosc, asa cum am fost eu insami, inainte sa o fi adus acasa pe post de folie:

Evident, confuzia nici nu prea e de-a mirarii, e un pachet identic cu cel al foliei alimentare, care contine un tub lung de 3 metri de punga speciala pentru friptura si niste clipsuri de prindere.
Ingrediente:
orice carne preferati: de pui, de porc, de vita, eu am folosit aripi de curcan
legume: 1 ceapa, 1,5 kg. de cartofi, 1 morcov, 1 telina mica sau altele, in combinatia preferata
2 mere feliate cu tot cu coaja
3 catei de usturoi
1 lingurita de rozmarin uscat
sare, piper negru si rosu (sau combinatia de condimente pe care o preferati)
200 de ml. de vin rosu, sec
Preparare:
Procedeul in sine nu dureaza nici 10 minute, dupa care se arunca punga in cuptor si cand se scoate de acolo... sa te lingi pe degete! Atat de mult ne-a placut, incat am repetat schema asta de doua ori in aceeasi saptamana.
Asadar, carnea se condimenteaza dupa gust:

Se curata si spala legumele, taindu-le in felii (bucati). Eu am scobit cartofii si i-am umplut cu un amestec de branza telemea, ceapa verde, 1 felie de telina si ceva din scobitura de cartofi, toate astea date la robot impreuna. In alti cartofi am inlocuit telina cu morcov. Se sareaza si pipereaza legumele:

Toate astea se introduc in punga (am taiat o bucata de aproximativ 70 de cm.) asezata intr-o tava pentru cuptor, impreuna cu usturoiul tocat distribuit pe deasupra si rozmarinul presarat pe ici-pe colo. Se toarna si vinul:

Se leaga punga strans, la ambele capete, cu clipsurile din dotare:

Se perforeaza punga in partea superioara in cateva locuri (se impunge sa iasa aerul) apoi se introduce in cuptorul preincins la 200 de grade, cu grija sa nu vina in contact cu peretii cuptorului:

Timpul de coacere se adapteaza fiecarui fel de carne in parte, eu, pentru carnea de curcan, am tinut toate cele in cuptor timp de o ora si jumatate. Puiul se va gati mai repede, in mod cert. Dupa trecerea acestui timp, am deschis pachetul:

Wow, ce miros! Am tavalit bucatile in sosul delicios format in punga, la care au contribuit toate ingredientele, cu o mentiune speciala pentru mere, care s-au caramelizat usor, dand dulceata si consistenta sosului, apoi am aranjat totul pe un platou:

O portioara:

Si inca una, din editia a doua, de aceasta data cu pui si porc, alaturi de cartofi si dovlecei umpluti:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com