contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptură De Porc - După Modelu Ardelenesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

La noi în Ardeal , friptura de porc se face puţin altfel, mai ales dacă se iau în considerare şi influenţele ungurești. Acest preparat culinar este deci foarte aromat şi condimentat.
Din păcate eu am fost nevoită să modific puţin reţeta originală , adică să renunţ la Erős Pista (deoarece pişcă rău de tot, mult prea tare pentru gusturile noastre). Poate trebuia doar să-l înlocuiesc cu Édes Anna , dar nu aveam în dotare , aşa că am renunţat la pasta de ardei.


Aveţi nevoie pentru acestă  friptură de următoarele:

v 1 kg ceafă de porc ( sau o bucată de carne de porc cu grăsime)
v 4-5  linguri ulei de măsline
v sare şi piper
v boia de ardei dulce*
v cimbru si rozmarin
v 4 căţei de usturoi
v o lingură de pastă de roşii sau bulion

* în preparatul original în marinată se adaugă în plus boia iute, ardei iute tocat foarte mărunt sau pastă de ardei iute- Erős Pista
Ce aveţi de făcut.
În primul rând bucata de carne se feliază în felii mai groase.
În al doilea rând faceţi o marinată din :2 linguri de ulei de măsline, pasta de roşii sau bulionul, usturoiul pisat, sare, piper, boia , cimbru şi rozmarin. Toate aceste ingrediente se pun într-un bol şi se amestecă bine, până obţineţi o pastă omogenă.
Luaţi această pastă şi faceţi în aşa fel încât feliile de carne să fie bine unse pe ambele părţi . Lăsaţi puţin carnea să stea în această marinată , timp în care încălziţi cuptorul.
Pregătiţi apoi tava.
Turnaţi  puţin ulei de măsline pe fundul tăvii , aşezaţi feliile de carne şi deasupra turnaţi o ceşcuţă mică de apă.
Acoperiţi tava cu folie de Al. şi introduceţi la cuptor .Verificaţi din când în când să vedeţi cum stă treaba. Eu am întors feliile de carne în sosul format în tavă de vreo 3 ori.
După vreo 45 de minute am observat că este aproape gata. Atunci am descoperit tava şi am mai lăsat-o să se rumenească încă vreo 10 minute .
Am servit-o cu garnitură de cartofi copţi.
Să aveţi poftă !!!



Articol recomandat de alexandra-bucatariamea.blogspot.com