contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Pui Cu Sos Cremos De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




De ceva vreme am descoperit ca pot obtine cu cuptorul acelasi efect ca la prajitul in tigaie, doar ca este mai sanatos (nu folosesc atat de mult ulei!), este mai usor de lucrat si aragazul meu nu arata mizerabil doar dupa o friptura.
Asa am facut si cu acest pui care, dupa toate normele, se cerea prajit in tigaie in baie de ulei. Eu am refuzat sa mai manjesc aragazul si peretii cu ulei incins si l-am bagat frumusel in cuptorul foarte incins pentru primele 20 de minute. Rezultatul se vede si cu ochiul liber, dar textura crocanta a confirmat ca am dreptate.

Ingrediente
pulpe de pui
faina, sare, piper
unt
o ceapa mica
2 catei de usturoi
1 conserva ciuperci
200 grame de smantana
sare si piper
Intr-o punga rezistenta amestecati sarea, piperul si cateva linguri de faina. Adaugati in aceasta punga pulpele de pui si amestecati bine, ca faina sa imbrace bine carnea. Apoi puneti pulpele intr-o tava si stropiti cu ulei.
Dati la cuptor la foc maxim pentru primele 20 de minute (sau cand vedeti ca s-a rumenit frumos) si apoi dati focul incet si mai lasati la cuptor inca vreo 30-40 de minute.
Pentru o crusta extra-crocanta puteti din cand in cand sa luati cu o lingura din untura din tava si sa stropiti pulpele.

Intr-o tigaie topiti putin unt si caliti ceapa. Cand ceapa a devenit sticloasa adaugati usturoiul taiat marunt si la 2-3 minute adaugati ciupercile taiate feliute. Cand s-au rumenit si ciupercile (pentru asta incercati sa folositi o tigaie cat mai lata cu putinta) adaugati smantana si lasati la foc mic pana se scade si se formeaza un sos cremos.
Serviti cu paste.


Articol recomandat de amainbucatarie.blogspot.com