contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frittata Cu Cartofi, Porumb Si Ardei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Cunoscuta in Italia sub aceasta denumire, frittata este un fel de echivalent al omletei noastre insa mult mai asemanatoare cu quiche-ul frantuzesc. Foarte potrivita pentru micul-dejun, se poate servi calda dar si rece, alaturi de o salata. Ti-o recomand in locul clasicei omlete de weekend, este mult mai bogata in ingrediente si arome.

Pentru 4 portii am folosit:

  1. 5 oua
  2. 3 cartofi mai degraba mici
  3. 1 ardei gras rosu
  4. o ceapa
  5. 2-3 linguri de ulei
  6. o legatura de patrunjel
  7. 3 linguri de porumb
  8. o lingura de parmezan ras
  9. sare, piper

Cartofii se feliaza subtire, ca sa se patrunda usor. Ardeiul se taie cubulete, patrunjelul se toaca marunt, ceapa se taie solzisori. Intr-o oala pui la fiert cartofii si ardeiul gras, aproximativ 15 minute, pana poti strapunge cartoful cu o furculita. Se scot cu o spumiera si se pun alaturi. Intr-o tigaie, cand s-a incins uleiul, se pune ceapa la calit. Cand a devenit sticloasa, se pun peste ea cartofii, morcovii si porumbul si se calesc impreuna inca 2-3 min. Ouale se bat cu patrunjelul, sarea si piperul. Se scot, tot cu o spumiera, legumele din tigaie, se pun peste oua si apoi se toarna totul la loc in tigaie. Se mai tine pe foc 2-3 min, amestecand. Apoi se toarna totul intr-o forma, se presara parmezanul si va merge la cuptorul preincalzit, pe un rand mai sus de mijloc, la 180 de grade pentru 10-15 min sau pana arata bine inchegata. Pare complicata toata tevatura dintr-o oala in alta insa doar pare :) .


Articol recomandat de dulceatadetrandafiri.blogspot.com