contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frittelle Morbide Con Confettura Di Fragole

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Frittelle sau mai pe romaneste, gogosi fragede cu gem de capsuni.
Ingrediente pentru circa 23 de gogosi marisoare:
  • 360 g faina 00
  • 250 g faina Manitoba
  • 250 g cartofi fierti
  • 70 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 lamiie
  • 2 oua mijlocii
  • 25 g drojdie proaspata
  • un picut de sare
  • 100 g lapte la temperatura camerei
  • ulei
pentru decorat:
  • gem de capsuni
  • zahar vanilat
Intr-un castron punem laptele, drojdia, o lingura de faina si o lingurita de zahar, amestecam bine pina se dizolva drojdia si lasam la fermentat timp de 15 minute.
Cernem cele doua tipuri de faina (cred ca merge doar cu faina de aceeasi calitate), lasam deoparte 60 de g de faina iar restul o punem in vasul robotului. Adaugam cartofii curatati dar inca calduti, dati prin masina de tocat carne, eu am un instrument special pentru cartofii fierti, adaugam maiaua (dupa cele 15 minute), coaja rasa de la lamiie, ouale, untul moale pe care l-am topit in MO apoi l-am lasat la racit, laptele, iar dupa ce am amestecat bine ingredientele, adaugam un pic de sare si continuam framintarea, circa 15 minute.
daca vedem ca aluatul e prea tare, mai adaugam un pic de apa, atentie nu prea multa, depinde de faina...

 

vom obtine un aluat moale, acoperim cu o folie vasul cu aluatul, lasam la dospit timp de 90 de minute, bineinteles la loc caldut si ferit de curentii de aer. Asa arata aluatul meu dupa o ora jumatate...
rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata, adaugam cele 60 de g de faina pe care le-am lasat deoparte cind am cernut faina si framintam din nou

 

formam mingiute de circa 60 de g iar cu ajutorul sucitorului intindem un pic aluatul, dupa care facem o gropita in mijlocul gogosii
si lasam din nou la dospit timp de 20 de minute.

 

Infierbintam uleiul, nu va zgirciti, altfel daca puneti putin ulei in tigaia de prajit veti obtine turte in ulei, nu gogosi, luam cite o gogoasa si apasam din nou pe gropita din mijloc
le prajim pe ambele parti pina vom  vedea ca au crescut frumos si s-au colorat pe masura gusturilor noastre...

 

le asezam pe hirtie absorbanta, umplem gropita cu gem de capsuni sau de care avem prin casa, presaram din abundenta zahar pudra

 

 

si servim caldute sau reci, sint bune si fragede, fragede.
Daca mai ramin pentru a doua zi (sigur ramin, ca 23 de gogosi sa mincam intr-o zi, nu da prea bine la cintar), citeva secunde in microunde si vom avea gogosi proaspete, servite la micul dejun alaturi de o canita cu lapte (copiii) sau cafea cu lapte (adultii).
Pofta buna !




Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com