contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Miere Pentru Craciun - Reteta Bunicii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Stiu ca a trecut aproape o luna de la Craciun dar acum am avut timp sa editez aceasta reteta ... sper sa va placa ... este o reteta folosita de bunica mea de cand ma stiu ... delicoasa ... aceste fursecuri nu lipsesc de pe masa de Craciun niciodata.
Ingrediente:
- 500 kg de faina
- 150 g de zahar pudra
- 150g de miere
- 2 oua
- jumate de margarina Rama cub
- 1 praf de copt
- scortisoare, cuisoare, ghimbir sau condimente pentru turta dulce
- o lingurita de turta dulce
Aluatul il pregatim cu o seara inainte, trebuie sa stea la frigider cateva ore bune.
Galbenusurile se bate cu zaharul pudra, mierea se pune la incalzit pana se topeste, cand s-a topit punem margarina peste si amestecam pana se topeste ...intre timp luam oala de pe foc. Intr-o oala mare se pune faina cernuta, cacao, praful de copt, scortisoare, praf de ghimbir, cuisoare sau condimentul de turta dulce (eu am folosit condimente de turta dulce) galbenusurile cu zaharul si apoi amestecul de miere cu margarina. Apoi se amesteca totul bine bine, cand aluatul s-a incorporat luam o folie de plastic si impachetam aluatul in folie bine bine sa nu intre in contact cu aerul de loc, eventual puteti sa il puneti dupa intr-o punga si asa sa il asezati la frigider pana a doua zi. A doua zi cu o ora inainte de a ne apuca de copt scotem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei. Se ia aluatul se imparte in 3- 4 bucati



si se intinde pe masa presarata cu faina si cu diferite figurine, forme, modelam formele de turta dulce.

Le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si il punem in cuptorul preincalzit in jur de 10 - 15 min, aveti grija sa nu le prajiti foarte tare ca devin tari ca piatra, lasati la cuptor doar pana isi schimba culoare usor ...

cand sunt gata se scoate si se lasa la racit ...

dupa ce se racesc complet incepem sa le decoram fiecare dupa placul lui. Eu pentru decorat am folosit albus de ou si zahar respectiv colorant alimentar gel ...

Decor:
- 1 albus
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita de zeama de lamaie sau orice aroma doriti
Se bate albusul tare cu mixerul, apoi se adauga treptat zaharul si se bate cu mixerul bine iar la final se adauga zeama de lamaie si culoare pe care o doriti. Eu am folosit pentru ornat 2 albusuri si 200g de zahar, si dupa ce am terminat am impartit cantitatea obtinuta in mai multe boluri mici, apoi le-am colorat ... cu rosu, verde si am lasat si alb. Apoi le-am decorat cu diferite decoratii gata cumparate, bilute colorate, bilute aurii.






Fursecurile obtinute au iesit fff frumos. Carla a fost fff incantata.