contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu am pregatit niciodata nucutele astea din cauza ca nu am avut forma speciala. 
O prietena de-a mea a reusit sa cumpere forma si atat mi-a trebuit sa aud, ca am sarit cu cersitul !:)
In concluzie, m-am apucat de treaba  si am copt nucile !:)




Ingrediente :


100 g zahar
1/2 pliculet praf de copt
2 vanilii
2 oua
150 ml ulei
faina cat cuprinde pentru a forma un aluat de fursecuri
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul .Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa oadaugam peste crema de oua  pana obtinem un aluat gros ca sa-l putem modela .
Formam bilute si le punem in forma incinsa pentru cateva secunde pe o parte si alte cateva secunde pe cealalata parte .

Crema folosita este cea de la Piersici :


500 ml. lapte
5 linguri faina
4 linguri zahar 
4 linguri cacao
esenta de rom 
2 galbenusuri
100 gr. unt 
4-5 linguri finetti moale

Amestecam ingredientele uscate - faina,cacao si zahar- peste care adaugam laptele putin cate putin, sa nu faca cocoloase .Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca o ciulama .O dam putin la o parte si adaugam 2 galbenusuri frecate,amestecam si punem iar pe foc adaugand untul .Amestecam bine, o dam la o parte ,punem finetti pentru un plus de gust si esenta de rom. 



Lasam crema sa se raceasca si o dam la frigider .
Cojile se umplu cu crema ,le lipim si le pudram cu zahar farin vanilat.


A doua zi vor fi fragede in exterior si moi in interior !:)



Super ~!