contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Spirala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

_DSC2469

Mi-am propus sa incerc multe retete de fursecuri, cornuri, painici, aluaturi si dulciuri de casa in general ca sa le fac alor mei, astia mici, gustari, sa vedem ce le place, ce nu, vreau sa-i feresc cat pot de dulciurile din comert, pline de E-uri. Si asa am incercat aceasta reteta – pare complicata dar nu este deloc, dureaza mai mult cat sta aluatul la rece, ca altfel se pregateste foarte repede. Ai mei au papat fursecurile astea pe post de biscuiti, merg grozav la o cana de laptic sau de ceai cald. Parol!

Avem nevoie de:

250 gr. faina cernuta

un ou

125 gr. unt

50 gr. zahar pudra

o lingura de lapte

2 linguri cacao

un pliculet praf de copt

un pliculet praf de amoniu

un albus

un plic zahar vanilat

Amestecam 200 gr faina cu untul si oul, adaugam zaharul, zaharul vanilat si lingura cu lapte. Initial am incercat sa mixez aluatul dar am ajuns la constatarea ca e mai usor de framantat cu mana si iese mai bine.

_DSC2430_DSC2432

Odata framantat si omogenizat, rupem aluatul in doua parti egale…cat de cat. In prima, adaugam restul de faina si framantam sa se incorporeze (eu n-am pus chiar 50 de grame, mi s-a parut mult), in cealalta parte am adaugat cacao si am framantat bine bine. Ambele aluaturi le infasuram separat in folie alimentara din aceea transparenta si le-am pus la rece – in frigider de preferinta dar fiind afara vremea pe care o stim toti, am…improvizat si am lasat aluatul pe balcon, la aer Zâmbet.

_DSC2436

Dupa o jumatate de ora, luam aluturile si cu un sucitor, le intindem pe rand – sa fie cat de cat de dimensiuni, latime - lungime egale. Batem albusul si ungem cu el cele doua ….foi, _DSC2437_DSC2440

le punem una peste alta si le rulam.

_DSC2442

Invelim din nou in folie si lasam la rece pentru inca 2 ore.

Incingem cuptorul, tapetam tava cu unt si faina (eu una am preferat varianta mai lenesa a hartiei de copt ), cand au trecut cele doua ore, scoatem aluatul si-l …..feliem in bucati de circa un cm.

_DSC2443

Asezam fiecare bucata in tava tapetata si coacem cam 10 – 12 minute, nu mai mult ca se intaresc – pacat de fragezime s-o stricam.

Gataaaaaaaaaa!!!!!!!

_DSC2466