contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gateau Di Patate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Si cum in acest an din gradinita noastra am recoltat in jur de 35 kg de cartofi, trebuie sa-i mincam, nu ?! Nu, nu toate kg odata, ci pe rind. Asa ca, m_am frantzuzit si eu si-am facut "gateau di patate", adica tot un fel de placinta dar cu cartofi...
Ingredientele folosite:
  • un kg de cartofi
  • 100 g mozzarella
  • 100 g provola afumicata (se poate pune cascaval)
  • un virf de cutit de nucsoara
  • 80 g parmezan ras
  • 120 g prosciutto cotto (poate fi inlocuit cu salamior sau crenvursti taiati feliute subtiri)
  • 2 oua
  • 6-7 bucatele de unt
  • sare
  • piper macinat
Spalam si punem la fiert cartofii in apa sarata, timp de cca 40 de minute, dupa care lasam sa se raceasca un pic si ii curatim de coaja.
Acum preincalzim cuptorul aragazului la 180 de grade si ne apucam de preparat compozitia.
Intr-un castron destul de incapator am strivit cartofii cu ajutorul instrumentului de cartofi, dar pot fi farimati fara probleme cu ajutorul unei furculite

adaugam 50 g de parmezan ras, apoi ouale, sarea, piperul si nucsoara, si amestecam bine cu ajutorul unei linguri din lemn.
Taiem prosciutto cotto in suvite mai grosute, mozzarella o taiem cuburele impreuna cu provola (cascavalul),
si amestecam bine ingredientele. Luam o tava (yena am avut eu), o ungem cu putin unt si presaram pesmet (eu am pus mai multisor de frica sa nu se lipeasca), rasturnam compozitia de cartofi, nivelam bine cu lingura, presaram deasupra celelalte 30 g de parmezan, inca o mina buna de pesmet, punem si cele citeva bucatele de unt si bagam tava la cuptor.
Lasam 15 minute la 180 de grade, apoi ridicam temperatura la 200 de grade si mai lasam timp de 15 minute, apoi vreo 5-7 minute, am lasat la functiunea grill (sper ca nu am gresit in exprimare) ca sa se rumeneasca frumos.
Scoatem din cuptor

lasam cca 15 minute sa se raceasca un pic, apoi taiem si servim.
Atentie trebuie sa fie caldut, nu sa frigem limbuta, altfel nu vom simti gustul.
Am servit alaturi de feliute de dovlecei, pe care le taiasem feliute si le-am copt pe gratar (asta cind am facut rulourile de mai jos). Le-am stropit cu ulei, am pus pe fiecare strat de dovlecei feliute de usturoi, mult patrunjel taiat marunt, un pic de menta taiata marunt (din asta am avut cam putina) si bineinteles cam terminat cu ulei... le-am lasat o noapte la frigider... deliciosi si dovleceii facuti asa...
Va doresc pofta buna, daca faceti, ca noi am terminat tot din tava...

sursa



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com