contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Piersici Cu Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Anul acesta am reusit sa fac gem de piersici din copacelul nostru.
Ingredientele necesare:
  • 6 kg piersici (spalate si fara simbure)
  • 2 kg zahar
  • 250 g migdale 
Am recoltat piersicile


le-am spalat si curatat de simburi (adica le-am desfacut in doua nu in mai multe bucati) si de petele pe care le aveau, le-am cintarit (6 kg ca mai mult nu intrau in vasul pe care-l aveam la dispozitie, am pus zaharul deasupra, iar dupa vreo jumatate de ora (timp in care au lasat un pic de sirop), le-am pus pe foc, la inceput mare, apoi cind au inceput sa fiarba am lasat la foc mijlociu. 
Intre timp am prajit putin migdalele, erau fulgisori nu migdale intregi, am pus o farfuriuta mica in congelator, iar cind mi-a placut cum arata gemul si dupa cum se vede din poza imi place cu bucatele mari, am scos farfuria de la congelator si am pus cu lingurita un pic de gem pe ea, ca sa vad ce consistenta are. 
Am pus migdalele peste gem


am amestecat bine cu lingura de lemn (atentie, doar cu lingura de lemn se obtine un gem sau dulceata bun)

Am pus in borcanele calde (care dupa ce au fost spalate, le-am pus in cuptor cu gura in jos la 120 de grade timp de cinci minute, apoi am inchis cuptorul si le-am lasat la cald), gemul fierbinte, am pus capacul, stergem daca a cazut cumva si s-a murdarit borcanul, le asezam pe un prosop (de borcane vorbesc...) cu susu's jos, adica cu fundu'n sus si capul in jos si le lasam asa pina a doua zi.
Le punem etichete, scriem tot ce trebuie pe ele... continutul si anul, apoi le transportam in camara ca sa mincam la iarna... asta daca rezista...


Si ca sa ma autocorectez, ca din cauza oboselii am gresit... marmelata se scrie cu doi de l... adica marmellata, dar cresc si invat, asta de luni ca incepe domnisoara primul an de scoala si totodata va incepe si mama sa invete... In alta ordine de idei, sint emotionata, trebuie sa pregatesc pachetelul cu servetele ca sigur voi da apa la soricei...
Va doresc o duminica placuta !!!