contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghiaccioli Cu Zmeura Si Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un deliciu racoritor pentru copiii mici, asta nu inseamna ca cei mari au interdictie, ceva  periculos de bun... Ingredientele necesare pentru 6 portii:
  • 250 g zmeura
  • 100 g zahar pudra
  • un ou
  • 300 g iaurt natural
De data aceasta am facut ghiaccioli in paharute de plastic. Intii de toate punem paharele in congelator.
Spalam  zmeura iar jumatate o mixam impreuna cu 50 g zahar pudra.
Separat zbatem oul impreuna cu celelalte 50 g zahar, pina vom obtine o compozitie omogena (ceva in genul la frisca zbatuta), apoi adaugam iaurtul si mixam din nou.
Intr-un castronel punem o patrime din compozitia cu iaurt (eu am cintarit tot, dar nu mai tin minte exact, ca reteta e mincata...) si amestecam cu o treime din piureul de zmeura (cel din poza de mai sus), iar intr-un alt castron amestecam restul de iaurt cu zmeura intreaga (eu am mixat si aici un pic, dar puteti lasa zmeura asa cum e) (greu cu limba romana, sper ca ati priceput ceva...)
Scoatem paharutele de la congelator si-n fiecare paharut punem in masura egala un strat din compozitia iaurt + zmeura (cea de la sfirsit cu zmeura mai mult intreaga) si punem paharutele la congelator timp de 30 de minute.
Scoatem dupa cele 30 de minute paharutele si facem un strat cu piureul de zmeura (cel din prima poza) si bagam din nou la congelator pentru 30 de minute.
din nou scoatem de la congelator dupa cele 30 de minute si punem un strat din compozitia de iaurt amestecata cu piure de zmeura, bagam si cite un betisor de lemn sau plastic (in cazul meu) si bagam paharutele la congelator timp de 5-6 ore, eu le-am lasat peste noapte. si... pofta buna !!!
Daca aveti nelamuriri in legatura cu reteta, intrebati si va raspund...



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com