contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghoriba Ii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Desi am mai postat aceasta reteta, am refacut fursecurile marocane cu aroma de migdale si am vrut sa le readuc in prim plan. Sunt atat de bune si aromate incat merita sa fie in centrul atentiei. 

Ingrediente:
  -2 oua
  -50 g unt
  -40 ml ulei
  -150 g zahar
  -1 fiola esenta de migdale
  -350 g faina
  -1 lingurita praf de copt
  -zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Mixam ouale cu  dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.
Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il invelim in folie si il punem in frigider pentru doua ore.


Dupa cele doua ore scoatem aluatul si formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar pudra din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 35 bucati si le-am cam inghesuit pentru ca m-am grabit si n-am vrut sa coc fursecurile in doua serii.


Se coc 18-20 minute, nu mai mult pentru ca se usuca si devin tari. Dupa racire se pastreaza intr-o cutie de tabla pentru fursecuri, inchisa ermetic.