contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gingiumingiu Si Cum Am Dres Busuiocul

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Adica mici portii de gustarele, ca sa completez micile portii de fasole zbuciumata.

Anume am facut oua umplute (fireste, altfel, da?) cu sosul ala bun si o salata la ideea unui bun si sexy prieten de-al meu din Cluj.

Slide1

Salata e din seria: cum mai golim congelatorul sau “bah, tu ce ai mai gatit? surimi? mama ce idee, ca aveam in plus”.

Am mers in paralel cu ouale umplute si salata, folosind ingredientele sosurilor la comun.

Booon, sa revenim la salata in care am pus asa: un cartof (fiert ulterior fotografiei), mazare, ceapa rosie (taiata marunt, marunt), surimi si ou fiert impreuna cu cele de umplut, pentru maioneza.

Slide2

Iata ingredientele (minus trei cuburi de cartofi).

Slide3

Adevarul e ca ieri am copt in minte reteta si m-a luat o lene, o durere de toate oasele si incheieturi si coloana si iar lene ca abia azi la prima ora le dadui de cap.

Sosul a fost o maioneza cu multe galbenusuri si zeama de lamaie si mai putin ulei.

Slide4

Ouale le-am umplut cu: putina maioneza de mai sus, trei cuburi de cartofi si putina branza grasa de oi, toate facute pasta.

Sosul oualor a fost restul de maioneza, iaurt, smantana, mustar (clasicul meu sos favorit) si putin patrunjel.

Slide5

Mi-e si frica sa ma mai joc cu decorurile, am vazut pe net niste idei de decorare (cu ne ca prefix) de mi-a stat ceasul, parca am pus jivinele casei la aruncat chestii pe platouri, asa ca, decoratiuni canci, dar cele trei gingiumingiu (fasolea nu e in poza) se halesc cu pita proaspat adusa de la fabrica Titan.

Slide6

Cat despre dres busuiocul, adica reparat un detergent prost, dragi copii, sa va spun o poveste pe care sigur o stiti. Toti detergentii au o substanta activa, fie soda, fie acid, fie clor, ca e Domestos, Cilit Trosc sau zeama de lamaie, degresantii sunt aceeasi, ca pe eticheta mai scriu astia tension ionici ionicicici activi, kila mea mai stie, tot astea sunt.

Asadar alegeti ce va suporta mana sau manusile, eu am ales un degresant pe baza de soda, mai concentrat, spirt (sau alt alcool, daca aveti izopropilic gratis si la discretie, recomand) si am amestecat cu detergentul prost.

Slide7

Produsele Stanhome sunt excelente, mi le-a trimis cineva, dar nu e musai, niste Domestos sau Triumf sau orice detartrant sau chiar clor banal (nu le amestecati intre ele, da?), spirt si detergentul impricinat, o sa ramaneti uimit de rezultate. Eu l-am dres abia acum cand m-a umplut de spume ca nu reuseam sa curat o amarata de craticioara dupa o supa de oase.

Daca aveti nelamuriri, desi nu cred, intrebati.

rororo