contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosari Umpluti Cu Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




















2 kg gogosari (12 bucati)
Pentru umplutura : 1/2 kg varza rosie (1 buc mica), 1/2 kg varza alba (1 buc mica), 1 telina cu frunze, 1/2 kg morcovi
1/2 conopida
1 bucata hrean
otet de vin 400 ml, apa 600 ml, sare de muraturi 1 lg , zahar 2 lg 
boabe de piper, boabe de mustar, ienibahar, foi de dafin, cuisoare, marar uscat

Umplutura : se taie varza fideluta si se amesteca impreuna cu morcovul si telina rase prin razatoarea mare. Se pun cateva frunze de telina tocate, se presara putina sare si se lasa 1/2 ora. La 1 kg de zarzavat se pun 15 gr sare ( 1 lg sare rasa), eu am pus 1 lg la 1.5 kg. Se poate face doar cu varza rosie. Punem apa pe foc impreuna cu sarea, zaharul, cateva frunze de telina si mirodeniile. Cand incepe sa fiarba adaugi otetul. Oparim putin gogosarii ca sa fie mai usor de pus in borcane. Stoarcem varza de zeama si se umplu gogosarii dupa ce s-au racit. Asezam pe fundul borcanelor hrean, asezam gogosarii cu fata pe exterior ca sa se vada frumos si punem printre ei morcovi, conopida, mirodenii si telina radacina cu frunze. Turnam lichidul fierbinte peste legume si punem capace. Se tine la cald pana a doua zi, este gata peste 3 luni.