contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi Austriece - Krapfen

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Revin dupa o pauza de ceva vreme cu o reteta de gogosi de la Laura Adamache (trebuie sa recunoasc ca am devenit mare fan al acestui blog) cu singura diferenta ca am folosit lapte in loc de apa. Trebuie sa va spun ca aceste gogosi sunt pline, nu au acel gol in mijloc, si nici umplutura, dar se pot umple cu diverse creme sau dulceturi.

     Pentru aproximativ 30-35 de gogosi va trebuie:
  • 500g faina
  • 1 ou 
  • 35g zahar
  • 60g unt
  • 250ml lapte
  • 35g drojdie proaspata
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
     Se cerne faina intr-un bol si se adauga drojdia dizolvata in 125 ml de lapte caldut, zahar, ou, coaja de lamaie, zahar vanilat si untul taiat cubulete.


     Se amesteca bine ingredientele, atentie sa incorporati untul bine, apoi se toarna incet cealalta parte de lapte caldut amestecat cu un praf de sare.
     Se framata bine coca, daca inca se lipeste de maini se mai adauga putina faina, pana se obtine un aluat elastic pe care il lasam sa se odihneasca intr-un bol acoperit circa 30 de minute.


     Dupa 30 de minute, cand ar trebui sa-si fi dublat volumul se pudreaza masa cu faina si se framanta bine. Apoi se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime si se decupeaza cu paharul cercuri pe care le punem separat pe o tava si le lasam sa creasca aproximativ 2 ore.




     Se incinge ulei inr-o cratita si cu ajutorul unui cutit lat se ia cate o gogoasa si se prajeste pe ambele parti pana devin aurii.
     Se scot pe prosopele de hartie sa absoarba uleiul si se servesc pudrate cu zahar. S-aveti pofta!