contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi Cu Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am o reteta anume pentru gogosi dar de curand pe bucatar maniac am citit ca el inlocuieste laptele cu apa si am mai vazut si pe cateva carti spaniole asa ca am incercat si eu cu apa sincer pana acum puneam lapte .Deci reteta e facuta ''dupa ochi'' nu am respectat niciodata la gogosi o reteta anume dar de data asta am cantarit tot sa pot posta .
500 gr faina
2 oua
2 linguri zahar
150 ml apa
1 plic drojdie uscata
50 gr unt sau margarina
putina sare
zahar vanilat
coaja de portocala ,lamaie ( nu am voie sa folosesc altfel risc sa numai manance nimeni dar mie imi placee)
Deasupra :
2 linguri miere
1 lingura apa
100 gr nuca macinata
Se face maiaua ,o lingurita zahar se freaca cu drojdia se pun doua linguri de faina peste ea si cu putina apa ( eu o fac intr-o cana ) si se lasa undeva unde e cald la dospit pana incepe sa se ridice din cana .
Intr-un castron punem faina ( trebuie sa fie la temperatura camerei ) in mijlocul fainii puem ouale ,untul(topit si racit ) ,sarea ,zaharul ,apa calduta si zaharul vaniliat punem maiaua si o framantam pana se dezlipeste de pe peretii castronului .Se lasa la dospit intr-un loc cald o ora .Dupa dospire se intinde o foaie ,se decupeaza cu o forma rotunda si se prajesc in ulei incins .
Dupa ce le-am prajit se face un sirop din 2 linguri miere si o lingura apa ,se pune pe foc pana se subtieaza cu o pensula luam cate-o gogoasa o ungem cu siropul iar dupa se baga in nuca macinata .Sunt foarte ,foarte buneeee !