contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...tot de mami facute...si tot de post :P
...numai ca de data asta a avut un ajutor mai special, pe iubitul meu mic-cel mai dulce ajutor de bucatar din istorie :))
Ingrediente:
- 1 kg. faina
- 400 ml. apa
- 3 linguri mari de zahar
- 1 praf de sare
Maia:
- 25 g. drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- putina apa calduta (nu fierbinte!)
Modul de preparare este identic cu cel al langosilor, cu mentiunea ca in cazul asta aluatul nu trebuie sa fie lipicios, ci mai compact...sa se ia de pe mana...
Deci se prepara prima data maia-ua, care dupa ce a crescut putin se amesteca cu faina si-apoi cu apa calduta, indulcita in prealabil cu lingurile de zahar; totul se amesteca bine.
...apoi se intinde pe o suprafata infainata, se taie rondele si se mai lasa putin la crescut...ceva in genul asta, unde va arata bucatarul meu scump ( in pijama :D ) ce aveti de facut :))




...insa fara loviturile de karate si tot arsenalul de lupta dezlantuit :))))))



...desi intr-un final, iubitul meu s-a plictisit de-atata treaba si si-a modelat o masina-robot :P
...si cu ocazia asta am reusit sa-l tin departe de uleiul fierbinte...

Se prajiesc, deci, rondelele de aluat in baie de ulei (incins) si gata mult ravnitele gogosi! :))




V-am zis ca seamana mult cu langosii :P ...ca mod de preparare...
Au iesit chiar bine, nu?! :) ...dat fiind faptul ca sint de post, deci simple si aparent neatragatoare...

Aici (si mai jos) am incercat sa le dau un aer mai festiv :P

...am servit portii delicioase cu dulceata de gutui, pe care am facut-o acum o luna numai ca n-am ajuns eu sa v-o arat :D
Incredibil de gustos!!!

...si cu dulceata de visine...la fel de incredibil!!! :P

Sper sa le incercati si sa va bucurati si voi de gustul lor grozav! :)
Sa aveti pofta! :P


P.S. Pe viitor am de gand sa va arat si crofnele noastre banatene, cu lapte si oua...deci mai "de dulce" :))

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com