contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Good Night Cocoa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC3288
O reteta din “Secretele bucatariei” – mi s-a parut delicioasa. Nu stiu daca chiar poate fi numita de noapte buna, nu toata lumea mai poate dormi ca lumea dupa energizanta cocoa, eu una n-am probleme sa ”trag pe dreapta” nici dupa un frumusel de expresso. Asadar recomand bunaciunea asta. E super-buna, parol.
La doua portii ne trebuie:
- 500 ml lapte
- un sfert de lingurita cu scortisoara macinata
- un sfert de lingurita cu cuisoare pisate
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri zahar
- pentru décor (si  spuma): marshmallows
Lapte amestecat in prealabil cu cacao si zahar ( pentru cat mai putine cocoloase eu pun cacaua cu zahar, torn putin, doar putin lapte si amestec bine sa se omogenizeze, abia apoi torn restul de lapte) – lapte cu cacao si zahar va spuneam, se pune la fiert cu scortisoara si cuisoarele macinate si se lasa la fiert pana da in clocot. Oprim focul iute sa nu pierdem nici o picatura din delicioasa delicatesa.
_DSC3280
In reteta, ni se recomanda sa luam doua tepuse de frigarui (sau tepuse de gustari) si sa infigem in ele bezele de marshmallows, pe care sa le punem deasupra canii cu cocoa plus inca putina scortisoara macinata – asta mai mult de decor.Zâmbet))
Eu, in schimb, sunt incantata de metoda propusa de Jamie Oliver (v-am mai povestit aici) de a pune doua trei bomboane de marshmallows in cana peste care sa turnam cacaua cu lapte fierbinte. Marshmallows se vor topi si va rezulta o delicioasa spuma. Suuuuuper!!!!
_DSC3291