contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gris Cu Sos De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Un desert usor, pe gustul tuturor, de la mic la mare, făcut după o rețetă din revista Secretele bucătăriei.
Ingrediente:
- 1l lapte;
- 250g griș;
- 2 ouă;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 4-5 linguri de zahăr pentru amestecul de griș;
- 2-3 linguri de zahăr pentru sosul de vișine;
- 1 borcan compot de vișine (720g);
- 2 linguri amidon;
- unt;
- un praf de sare.
Amestecăm grișul cu puțin lapte rece pentru a nu face cocoloașe.

Punem la fiert restul de lapte cu un praf de sare, o lingură de unt și 4-5 linguri de zahăr (în funcție de cât de dulce vreți să iasă grișul).

Când laptele a dat în fiert adăugăm grișul amestecat cu puțin lapte rece si lăsăm pe foc până se îngroașă.
După ce oprim focul adăugăm zahărul vanilat și cele 2 ouă întregi pe care le batem înainte foarte bine cu mixerul.


Așezăm compoziția obținută într-o tavă unsă cu unt, într-un strat gros de 1,5 - 2cm, apoi dăm tava la frigider pentru 2 ore.

Între timp pregătim sosul de vișine. Scurgem vișinele din compot, iar dacă este cazul le scoatem și sâmburii. Din sucul rămas luăm 3-4 linguri cu care dizolvăm amidonul, iar restul îl punem la fiert cu 2-3 linguri de zahăr. Când sucul a dat în fiert adăugăm amidonul dizolvat și lăsăm să fiarbă până se îngroașă. La sfârșit punem și vișinele.



După 2 ore scoatem grișul de la frigider și îl tăiem în ce formă dorim. Bucățelele obținute le rumenim în unt.


Se servesc cu sos de vișine.
POFTĂ BUNĂ!