contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gugluf Cu Mac Si Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O noua luna, o noua provocare delicioasa marca Bucatarul curajos! Luna aceasta Cristina ne-a provocat la o bunatate de gugluf cu lamaie si mac. Eu am ales sa fac cantitatea la jumatate, pentru o forma mai mica, suficienta pentru noi. O bunatate a fost!!!
Ingrediente:
1 lamaie
125 g margarina
75 g zahar
3 oua
200 g faina
1/2 plic praf de copt
50 ml frisca lichida
2 linguri tuica
40 g mac
125 g zahar pudra


Lamaia am spalat-o bine, am ras-o prin razatoare si i-am stors sucul.

Margarina moale, zaharul si ouale, le-am pus intr-un bol si le-am mixat pana s-au facut spuma. Am adaugat frisca lichida, am incorporat faina si praful de copt.

Aluatul l-am impartit in doua boluri. Intr-una din compozitii am pus coaja de lamaie si 1 lingura de suc de lamaie, iar in cealalta am pus macul si 2 linguri de tuica. Am omogenizat ambele compozitii.

Forma de gugluf am uns-o cu ulei, apoi am adaugat din fiecare compozitie cate o lingura, alternand cele doua. La final am uniformizat si am dat forma la cuptorul preincalzit pentru 40 minute, sau pana trece testul scobitorii.

Cat gugluful a stat la cuptor, am pregatit siropul, amestecand zeama de lamaie cu zaharul pudra, iar cand gugluful s-a racit complet, am turnat sucul deasupra.
 Pofta buna va doresc!
 Din pacate nu am reusit sa fac o poza cu sectiunea :)