contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gulas Cu Carnati In Paine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana



Aveam carnati, aveam bacon si o bucata mica de muschiulet de porc. Si tocmai cumparasem o paine neagra cu seminte, cand am dat peste reteta asta in revista Click pentru femei, Capitolul 175. Desigur, in revista reteta contine doar 500g carne slaba de porc, dar in bucatarie trebuie sa fim inventivi si sa ne adaptam la ce avem.
Eu asta am facut si vreau sa va spun ca asa gulas bun si iute nu am mancat niciodata!!! ;-)))
Pregatire: 30'
Prajire:15'
Fierbere: 45'
Dificultate mica
Ingrediente:
500g carne de porc(muschi, carnati, bacon),
1 ceapa mare,
1 praz,
1 morcov,
un ardei gras verde,
un ardei rosu,
3 cartofi,
1 lingura boia dulce,
1/2 lingurita chili rasnita Koranyi,
2 linguri pasta de ardei iute,
1 foaie de dafin Kotanyi,
oregano uscat,
patrunjel verde,
piper cu usturoi Kotanyi,
condimente pentru carnea de porc Kotanyi,
o paine neagra cu seminte de 500g.

Mod de preparare:
1. Se taie carnea bucati potrivite, carnatul felii si baconul, fara soric, bucatele.
Se pune o tigaie wok la incins, se arunca baconul la sfarait, pana isi lasa untura, apoi carnea si la sfarsit, carnatul.

Se adauga ceapa tocata marunt si se continua rumenirea pana cand incepe sa se inmoaie.
Se adauga morcovul si ardeii taiati cubulete, prazul-partea alba-taiata rondele, si se lasa pana se distuie

apoi se adauga cartofii taiati bucati mari.
Se presara boiaua dulce, chili, foaia de dafin, o lingura de condimente pentru porc,

apoi apa cat sa acopere bine ingredientele.
Se lasa sa fiarba sub capac, la foc potrivit, pana se inmoaie cartofii.

Se adauga pasta de ardei iute, oregano uscat,piper cu usturoi Kotanyi, dupa gust si se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote.

Se taie un capac painii, se scoate cu grija miezul din interior,

se umple cu gulas si se serveste presarata cu patrunjel uscat si oregano.
Am ornat cu foi de dafin si praz verde.


Ioi istenem, ce bunaciuneeeeeee...:P