contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gulas De Cartofi Cu Carnat Unguresc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


mal
Ieri am fost in vizita la vecinii unguri . E de la sine inteles, ca orice muritor cu scaun la cap care viziteaza HU aduce acasa macar o daraba de carnat si ceva paprica, altfel nu merita incursiunea :))
Eu am adus trei feluri de carnat, nu in cantitati industriale, insa de un gulas, acolo, tot a fost :)
Am folosit doar un fel.  L-am taiat rondele...am curatat si tocat o ceapa mare...doi-trei ardei si le-am zvarlit impreuna in cratita cu capacul pus sa-si lase carnatul toata grasimea si culoarea.
Dupa 5 minute am adaugat apa si le-am lasat la foc domol sa se patrunda incet-incet.


Intre timp am curatat un kil de crumpi (cartofi) ...i-am taiat in cubulete si i-am adaugat peste restul ingredientelor


Am adaugat o lingura buna de pasta de gulas (tot de la vecini), un pic de piper...doua foi de dafin.Sare n-am mai pus si nici paprica. Pasta de gulas si carnatul au continut exact cantitatea necesara, astfel ca gulasul meu a iesit rosu ca focu' si buuun-buuun  .


L-am servit c-o daraba de pita ungureasca si ardei iute.
Trebuie sa recunosc ca... la capitolul carnati nu-i intrece nimeni pe vecini unguri ;)...si n-are cum sa nu-ti iasa gulasu' daca folosesti ingrediente de la mama lor :).
Nu pierdeti ocazia daca vizitati HU ,  indesati-va prin sacose s-o daraba de carnat...prinde tare bine ! :)



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com