contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gulas De Vitel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bucatele specifice artei culinare maghiare sunt satioase si au o savoare cu totul particulara,fiind preparate cu boia,ceapa,ardei ,vorbind aici de celebrul gulas unguresc ,tocanita de pui cu galuste,taitei cu branza,strudel cu visine , mac...
Restaurantele din Romania au inclus si ele in meniu acest preparat savuros si hranitor care a depasit granitele Ungariei . Un gulas extrordinar de bun am mancat intr-un restaurant din zona Cheile Bicazului - Lacul Rosu . 
Gulasul este o supa sau tocana si se prepara ,de regula, intr-o oala larga sau in ceaun, cu grasime bine incinsa. Fiecare bucata de carne care vine in contact cu fundul vasului se pastreaza astfel zemoasa,plina de savoare si aromata .


Ingrediente :
1 kg carne de vitel /vita taiata in cuburi (eu am avut vitel)
400 g ceapa
1 morcov mare taiat cuburi
4 linguri de untura
500 g rosii taiate in cubulete
1 lingura de boia dulce de ardei
1 lingurita de boia iute de ardei
3 catei de usturoi
750 ml supa de carne / apa
2 ardei rosii kapia
chimen
cartofi (optional)
Pentru galuste :
1 ou
sare
faina
Spalati ,apoi stergeti carnea cu un prosop .Curatati ceapa si usturoiul. Taiati ceapa in felii mari .
Carnea o punem in untura incinsa ,in ceaun, si o calim foarte bine.Adaugam ceapa si amestecam .Usturoiul zdrobit se pune peste ceapa.Presarati sare si boia deasupra.
Adaugam rosiile si morcovul ;stingem totul cu supa de carne sau apa.
Lasati amestecul sa fiarba , la foc potrivit, cca 70-80 de minute,depinde de carne .
Dupa 60 de minute adaugam ardeii taiati in cubulete mici .Adaugam si chimen ,cam un sfert de lingurita .
In momentul in care adaugam galustele ne asiguram ca gulasul este zemos.Daca mai este nevoie mai completam cu putina supa sau apa .
Formam o coca ca pentru taitel si rupem mici bucatele din aluat pe care le punem in gulas.Lasam sa  mai fiarba la capac 10 minute.

S-aveti pofta...