contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Hummus De Rumania / Fasole Batuta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Vreau sa va prezint una din variantele mele de a pregati fasolea batuta, si cum seamana atat de mult cu Hummus, in spaniola am pus numele de Hummus din Romania. In alt mod chiar ca nu stia cum s-o denumesc.
Veti vedea ca am adaugar un bat de telina, aici se foloseste foarte mult, de fapt telina radacina, aici nu prea se gaseste in comert, in zona mea gasesc numai pentru ca avem magazin de romani si ne aprovizioneaza cu cea ce noi consumam.
Aici cum am spus, se consuma mai mult tipul de telina pentru a consuma tulpina si nu radacina, tulpina de la telina este foarte buna in curele de slabire, datorita marei cantitati de fibra, iti da senzatia de satietate si ajuta transitul intestinal, de asemeni este foarte recomandat pentru persoanele care retin liquide, a consuma o supa din tulpina de telina este foarte diuretica si ajuta la eliminarea liquidelor.
Les quiero presentar una de mis variantes de preparar las alubias, de hecho en mí país es un modo muy común prepararlas de este modo, se dice que es la comida del pobre o del vegetariano, cuando alguien se entera que tu eres vegetariano, te pregunta: ¿Y tu que comes, solo patatas, alubias y repollo? Aquí en cambio pregunta: ¿Que coméis solo verduras? Bueno sin aburrirles más, paso a presentar uno de los platos favoritos de nuestra familia y espero que la probéis.
Ingrediente pentru 6-8 portii:
650 gr fasole alba
1 ceapa
1 graunte de usturoi
1 ardei capia verde
1 bat de telina
3 frunze de dafin
1 1/2 chimion (pentru a evita balonarea)
2 lingurite cimbru
sare dupa gust
apa
--------------------
Ingrediente pentru sos:
3 cepe
50 gr ulei de masline virgin
400 gr bulion
3 graunti de usturoi (daca este cel romanesc de la tara e nevoie de vre-o capatana)
1 lingura faina amestecata cu un pahar de apa
sare dupa gust
Ingredientes para 6-8 raciones:
650 gr alubias blancas
1 cebolla
1 diente de ajo
1 pimiento verde italiano
1 rama de apio
3 hojas de laurel
1 1/2 cucharadita cominos
2 cucharaditas tomillo
sal al gusto
agua
--------------------
Ingredientes para la salsa:
3 cebollas
50 ml aceite de virgen de oliva
400 gr tomate frito
3 dientes de ajo
1 cuchara harina mesclada con un vaso de agua
sal al gusto
Dupa ce s-a tinut fasolea in apa la inmuiat minim 12 ore, se pune la fiert in apa la foc mic, se pune apa cat sa acopere cu trei degete, (daca este nevoie se mai adauga) se adauga si restul ingredenteor in afara de sare si cimbru, sarea si cimbru se pune la final. Trebuie fierte aprox 2 ore la foc mic si oala acoperita cu un capac.
Odata fierte, daca are prea multa apa se elimina, trebuie sa aiba putina apa,se scoate frunzele de dafin si mixam, adaugam sarea si cimbrul si amestecam.
Después de haber tenido las alubias a remojo mínimo 12 horas, se pone a hervir en agua, se le añade agua justo para cubrir por encima unos tres dedos, (si hace falta se añade más agua) se añade el resto de los ingredientes excepto la sal y el tomillo, la sal y el tomillo se pone al final. Hay que hervir las alubias unas dos horas a fuego muy lento y cubiertas con una tapa.
Una vez cocidas, si tiene demasiada agua la quitamos (no tiene que tener demasiada agua), sacamos las hojas de laurel y hacemos puré con la túrmix.
Taiem ceapa in cuburi mici si o calim in ulei la foc mic (foarte important sa fie la foc mic iar tigaia sa fie acoperita cu capac, nu are voie sa obtina portiuni maroniu), odata ce ceapa devine moale si transparenta se adauga faina amestecata cu apa, lasam sa fiarba aprox 5 min, dupa care adaugam bulionul mai lasam cateva minute, adaugam usturoiul pisat si oprim focul, amestecam si-i punem sare dupa gust.
Cortamos la cebolla en daditos y la sofreímos en el aceite a fuego muy lento y cubierto con un tapa, una vez que la cebolla se vuelve transparente se añade la harina mesclada con el vaso de agua, dejamos hervir unos 5 min, después añadimos el tomate frito y dejamos unos min más, se añade el ajo machacado y apagamos el fuego, mesclamos y salamos al gusto y listo para servir. Lo ideal es consumirlo caliente.
Si cum sa nu , este o bunatate cu paine de casa.
Es un plato muy rico, se consume con pan, especialmente con este plato se consume mucho pan.



Articol recomandat de vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com