contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Iahnie De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De fapt, nici nu ştiu de ce îi spune iahnie. Dar dacă aşa a ieşit, aşa o lăsăm. Ce ştiu sigur e că-i reţetă vegetariană. Sau poate doar garnitură. Ai putea s-o consideri şi aşa... Eu nu mi-am bătut capu'! Am mâncat-o ca în poză. Sau poate cu ceva castraveţi/gogoşari muraţi. Încă nu ţi-am făcut poftă? :P
Îţi trebuie o mână de chestii, cum ar fi:
- 5 cartofei;
- 2 cepe;
- suc de roşii;
- boia iute - sau dulce dacă ai limba sensibilă(sau stomacul);
- un buchet de pătrunjel.
În doi timpi şi trei mişcări e gata mâncarea asta. Tai cartofii în opt, îi pui la fiert. Tai ceapa solzişori, o pui la călit. Da' nu prea tare!

Adaugi cartofii fierţi, scurşi de apă...

... pui boiaua, sucul de roşii - nu prea mult, un păhărel, să-i zicem - potriveşti de sare. 

Dacă mai trebuie, mai pui puţină apă din cea în care au fiert cartofii şi laşi 10 minute să-şi facă prezentări. Eu - domnul cartof, dumneata - doamna ceapă... Aaa... uite-l şi pe sucul de roşii! You got the point... :)

Deasupra arunci pătrunjelul tocat. Şi dacă tot îi rost de murături, am împrăştiat eu şi-o mână de capere. Aşa, de fiţe... That's all folks!