contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

In Prag De Craciun....

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt prinsa in ultimele pregatiri pentru sarbatoare........
Mai am de prestat doua aperitive: o maioneza cu ciuperci si o salata de fasole verde. 
O prajitura. De care? Secret:), testez o reteta noua.
In rest, ultimele retusuri la curatenie. N-am facut o curatenie de proportii ci mi-am urmat programul normal casnic, sabotat la tot pasul de prichindeii mei care nu pot lasa nimic nerascolit....
Am privilegiul sa nu fiu obligata sa gatesc din greu: sarmale primim de la soacra, prajituri cumparam de la o familie mare cu renumeratie mica ce mai fac un ban de Craciun, gatind delicioase prajiuri pentru cine le comanda. Mai vreau sa fac o ciorba: una de ardei umplut ca n-am mai facut de mult.
Mi-as dori si eu timp sa fac macar doua feluri dar nu e cazul deocamdata, si prajitura pe care o fac este mai mult ca sa nu-mi ies din mana.
O gramada din timp mi-l petrec supraveghiind prichindeii, sunt la o varsta in care sunt cum nu se poate mai poznasi. Fac de toate cele, ocupatia favorita: imprastiatul papucilor. Seara trecuta,pe cand ma pregateam sa-i culc si pregateam grisul cu lapte, m-am trezit cu tot papucii in maldar in mijlocul holului (a cincea oara ziua aceea) iar Petre m-a anuntat cu o mutrisoara incantata: "Uite, mami, ca`tele." (castele). Nici nu m-am mai putut supara pe ei- mutrisoarele acelea adorabile fac cat 5 milioane decase curate luna si fara nici o pata de creion colorat pe pereti. Dar totusi..........Ma gandesc la modul serios sa mut dulapiorul de papuci de pe hol intr-un loc inaccesibil lor,pentru ca strategia cu "Pune la loc"este deocamdata o prioritate numai pentru mine, iubi zice ca daca n-au papuci de imprastiat, imprastie altele - asa ca mai bine sa imprastie papuci.....In fine....


Recunosc ca savurez ritmul atat de lent pe care il am pentru sarbatori. Cadouri n-am cumparat decat pentru copii: fiii personali si nepoatele - si pentu acestea am fost foarte expeditiva, stiam ce vreau, stiam de unde, n-a trebuit decat o ora libera ca sa stau cu ochii in rafturi pana sa ma hotarasc.
Recunosc ca am ajuns sa detest vanzoleala si agitatia, prea multa oboseala si agitatie ma fac sa nu mai simt ingredientele spirituale obligatorii din punctul meu de vedere: pacea si bucuria simpla.
Parca anul asta am reusit cat de cat sa le simt si asta ma face foarte foarte bucuroasa. Ia cand imi aduc aminte de bucuria unica pe care am avut-o euinsumi cand mi-i s-au nascut copilasii, parca simt aceasta sarbatoare a nasterii Pruncului cu si mai mare intensitate si intelegere.
Sarbatori fericite va doresc si Dumnezeu sa fie in mijlocul nostru in fiecare casa!