contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Cafea / ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΦΕ

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Είναι ενα πολύ φίνο παγωτό,με ωραία γεύση καφέ.Λενε οτι ήταν το παγωτό της βασιλικής ρουμάνικης οικογενειας.
Este o inghetata foarte buna,cu  o aroma fina de cafea.
Χρειαζομαστε:
4 κροκους αυγου
200γ ζαχαρη
200γ κρεμα γαλακτος 35%
200γ κρεμα γαλακτος 12%
180μλ συμπυκνωμενος καφες που τον κανουμαι απο 5κ.σ.καφες φιλτρου βρασμενα σε 200μλ νερο.Στραγγιζουμαι καλα και προσθέτομαι 1κ.σ nescafe.
Χτυπαμαι τους κροκους με την ζαχαρη μεχρι που ασπρίζουν.Σε Bain-Marie ζεσταινουμαι την κρεμα γαλακτος χωρίς να βράζει.Αφηνουμαι να κρυώσει 5 λεπτα και προσθετουμε τους κροκους.Ανακατεύουμαι καλα και βαζουμαι ξανα σε Β-Μ.Ανακατευουμαι συνεχεια μεχρι που η κρεμα μενει στο κουταλι σαν μια πηχτή σαλτσα.Κατεβαζουμαι απο τη φωτια και αφηνουμαι να κρυώσει.Προσθετουμαι τον καφε.Ανακατευουμαι πολυ καλα και οταν ειναι εντελώς κρυα βαζουμαι στο καταψύκτη.
Avem nevoie de:
4 galbenusuri
200g zahar tos
200g smantana 35%
200g smantana 12%
180ml concentrat de cafea obtinut din 5 linguri de cafea macinata fiarta in 200 ml de apa.O strecuram bine si adaugam o lingura de nescafe.
Se bat galbenusele cu zaharul bine pana se albesc.In Bain-Marie incalzim smantana fara sa ajunga la punctul de fierbere.Lasam sa se raceasca 5 minute si adaugam crema de oua peste.Amestecam bine de tot si punem din nou pe BM.Amestecam incontinuu pana cand crema ramane pe lingura ca un sos gros.Dam jos de pe foc si lasam sa se raceasca.Adaugam concentratul de cafea si amestecam sa se incorporeze bine.Cand e rece bine punem in forma si dam la congelator.



Articol recomandat de cookwithlori.blogspot.com