contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Cu Ciocolata Si Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Made by Janet


Ingrediente:
-5 oua
-100 gr zahar
-500 ml lapte
-200 ml frisca lichida
-50 gr nuci prajite si sfarmate
-o lingura de esenta de rom
-2 linguri de cacao

Mod de lucru:
Se separa ouale.Albusuriele se bat spuma adaugandu-se treptat zaharul si esenta de rom.

Cand spuma este bine intarita se adauga galbenusurile,se mixeaza bine si se adauga laptele.


Compozitia astfel obtinuta se pune  la bain -marie,amestecand mereu pana se ingroasa,ca o smantana mai subtire.

Se ia vasul de pe foc,se adauga cacao,bucatelele de ciocolata si miezul de nuca.Se amesteca si se lasa la racit.

Cand s-a racit se adauga frisca batuta.


Se amesteca usor ,se pune intr-un vas si se da la frigider.Din ora in ora,cam de 3 ori se scoate vasul si se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata.

Ingetata am servit-o in cupe de ciocolata.Am pus ciocolata la topit.

Intre timp am pregatit un bol mai micut si o tipla din care am taiat un patratel,cam cat am vrut eu sa fie cupa.

Cand ciocolata s-a topit,cu o lingurita am pus pe patratelul de nailon si am intins-o pana cant a cuprins toata suprafata.Lasam  asa cateva secunde ca atunci cand vom  punem peste bol ciocolata sa nu se scurga.


Acum,usor prindem de marginele patratelului si il punem pe fundul bolului.Bolul l-am pus cu gura in jos pe o cutie de ceai,ca sa fie mai inalt,sa nu atinga marginile de masa.

In 2 min.ciocolata s-a intarit.Scoatem usor bolul,apoi se trage folia de pe cupa de ciocolata.



Este cel mai simplu mod de a face cupe de ciocolata!