contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Cu Dulce De Leche

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



  Ma credeti daca va spun ca aceasta este cea mai buna inghetata mancata de mine??? E dulce si extrem de cremoasa. E prima inghetata la care nu trebuie sa sparg acele de gheata, efectiv nu a avut asa ceva. Am bagat-o in congelator, am lasat-o pana la congelare completa, am scos-o inainte cu 15 minute de servire si gata. E PERFECTA!!!
 Va avertizez ca este extrem de dulce, asa ca daca o vreti mai putin dulce, folositi mai putin zahar la crema. 
Ingrediente:

4 galbenusuri
200 g zahar
2 linguri amidon
400 ml lapte
300 g dulce de leche
50 g unt
esenta de vanilie
300 ml frisca lichida
ciocolata rasa


Mod de preparare:


* Dulcele de leche il puteti prepara in doua moduri:
1) Puneti intr-o oala inalta una sau mai multe cutii de lapte condensat (cate incap pe baza) si acoperiti cu apa incat sa acoperiti cutiile si inca un nivel de apa, cat inaltimea cutiilor si fierbeti la foc mediu-mic pentru 3-3.5 ore.

2) Puneti continutul unei cutii de lapte condensat intr-un bol de yena si puneti-l in cuptorul cu microunde. Amestecati din minut in minut, pana obtineti o crema densa.



  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.

   Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc. Se adauga untul si dulcele de leche si se amesteca bine.

  Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita. O tava se tapeteaza cu folie alimentara si se toarna compozitia, se niveleaza si se baga in congelator pentru 2-3 ore.