contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Cu Mascarpone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cu aceasta reteta inaugurez aparatul de facut inghetata si... anunt sosirea anotimpului cald... Da..., a venit vara mai de multisor timp, dar tot fuge spre alte zari, ba mai vine cite o zi, dar de ieri am inceput sa stau si eu la soare, sa ma bronzez un pic. Dar sa trecem la reteta...
Ingredientele necesare:
  • 350 g mascarpone
  • 90 g zahar praf
  • 200 ml lapte
  • 10 g vaniglina (eu aveam niste pachetele de zahar vanilat din cel puternic cu o culoare de parca spui ca e cafea macinata)
  • 2 oua
Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron destul de incapator, punem mascarponele, zaharul praf, vaniglina, galbenusurile, mixam si incepem sa adaugam cite un pic laptele. Atentie, recomand sa zbateti ingredientele cu telul in forma de para, ca altfel riscati sa stropiti toata bucataria. La sfirsit vom obtine o compozitie foarte, foarte lichida dar spumoasa.
Separat zbatem foarte putin albusurile, apoi le adaugam peste compozitia de mascarpone, amestecind delicat. Dam drumul la aparatul de facut inghetata, rasturnam compozitia in cosuletul aparatului, punem capacul si lasam sa se faca inghetata, timp de cca 30-40 de minute, sau pina vedem ca inghetata are consistenta dorita. Reteta originala prevedea 45-55 de minute, dar cum era carticica de la un alt aparat de facut inghetata, iar la masinaria mea scrie sa las 30 de minute, mi-a fost frica sa nu se arda mica minune si am lasat doar 35 de minute.
Rasturnam inghetata intr-o cutie de plastic, punem capacul si o bagam la congelator.
Servim cind dorim si cum dorim... e delicioasa, cremoasa si cu gust de vanilie.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com