contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aseara am avut chef de improvizatii si cum nu aveam lapte in casa, doar frisca neindulcita Gran Cucina am hotarat sa incerc o inghetata mai altfel. Am folosit suc de portocale in loc de lapte, l-am incalzit cu zaharul si galbenusuri de ou, apoi am adaugat si frisca si am dat la congelator. Azi dimineata ma astepta in congelator o inghetata cremoasa si delicioasa.

Cu albusurile am facut macaroons (bezea) cu cocos si dintr-o data am avut doua tipuri de desert pentru week-end.

Pentru inghetata avem nevoie de:

  • 1 cana de suc de portocale
  • 3/4 cana de zahar vanilat
  • 5 galbenusuri de ou
  • 2 cani de frisca neindulcita
  • coaja de portocala razalita(optional)
  • scortisoara

1. Incalzim intr-o oala sucul de portocale si zaharul pana se dizolva cristalele de zahar.

2. Amestecam galbenusurile intr-un vas si adaugam 2 linguri din sucul de portocale fierbinte. Amestecam bine, apoi turnam galbenusurile in oala cu sucul de portocale. Amestecam continuu pana obtinem o crema mai groasa, care sta pe lingura. (Aprox. 5-10 minute)

3. Apoi adaugam frisca si gustam cat e de dulce. Mai fierbem la foc foarte mic(fara sa clocoteasca) inca 5 minute. Daca mai doriti puteti adauga extra zahar. Adaugam si coaja rasa de lamaie si putina scortisoara, apoi luam de pe foc.

4. Asezam crema de inghetata intr-un vas care poate fi dat la congelator(eu am folosit un vas de iena) si lasam la congelator peste noapte.

A doua zi va veti bucura de o inghetata cremoasa care merge excelent cu zilele de vara care au sosit in sfarsit.

Azi dimineata, pentru mine, micul dejun a constat in 2 cupe mari de inghetata de portocale:)

POFTA BUNA!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com