contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Îngheţată De Vanilie Cu Zmeură şi Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O îngheţată mirifică, aş putea spune... Combinaţia dintre caramel, zmeura proaspăt culeasă şi aroma fresh a veniliei... mmmm....de vis! Această reţetă este una din cele cu care particip luna aceasta la Provcarea lunii Iulie, Dulce Românie, găzduită de Flory.
Aşadar ingrediente:
pentru îngheţata de vanilie (baza pentru diverse variaţiuni, arome... etc, etc)
  • 300 ml lapte
  • 300 ml friscă lichidă
  • 3 gălbenuşuri
  • 75 gr zahăr tos
  • o esenţă de vanilie
pentru îngheţata de zmeură cu caramel:
  • o porţie de îngheţată de vanilie
  • 100 gr zahăr tos
  • 75 gr alune nesărate
  • 75 gr ciocolată amăruie
  • 200 gr zmeură proaspăt culeasă din grădina proprie sau cumpărată :P
  • 2 linguri zahăr pudră
Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere.
Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos.  Încorporaţi treptat laptele fierbinte şi amestecaţi cu o lingură de lemn.
Turnaţi apoi compoziţia astfel obţinută într-un vas şi pe bain-marie continuaţi fierberea până ce amestecul se îngroaşă şi începe să îmbrace lingura. Lăsaţi crema să se răcească complet.
Frişca lichidă se bate până ce îşi menţine forma şi o încorporaţi în crema de ou răcită amestecând bine. Turnaţi totul într-o formă şi daţi la congelator timp de minim 6 ore sau, mai bine, peste noapte.
Într-un vas, pe foc mic, încălziţi 100 gr zahăr tos până ce se caramelizează. Puneţi alunele tocate mărunt şi încorporaţi-le repede. Turnaţi amestecul peste o suprafaţă curată şi umedă. Lăsaţi să se răcească complet, după care spargeţi-l cu ajutorul unui cuţit cu lama foarte groasă, un cuţit greu sau un sucitor.
Ciocolata amăruie tăiaţi-o în bucăţi mici.
În porţia de îngheţată de vanilie obţinută după specificaţiile mai sus enunţate, lăsată să se inmoaie la temperatura camerei, dar nu foarte mult,  încorporaţi ciocolata şi caramelul sfarâmat. Daţi la congelator pentru câteva ore.
Într-un bol zdobiţi, cu ajutorul unei furculiţe, zmeura peste care aţi pus zahărul pudră.
Serviţi îngheţata de caramel cu pasta de zmeură şi ornaţi cu câteva zmeure întregi.
Minunăţie, nu alta!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com