contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

"isler" Cu Crema De Lapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am vazut aceste fursecuri pe Forum Retete in imagini, postate de Ghiocel... careia ii multumesc pentru reteta... M-au cucerit prin felul cum aratau, cum arata ciocolata pe ele... si mi-am zis ca trebuie sa le incerc...
Am vrut sa le fac precum in reteta lui Ghiocel, doar cu gem intre fursecuri, dar sotul a zis ca el vrea cu crema... una din alea bune facute ultimele dati... si mi le-a enumerat... Am ales sa fac crema de lapte de la cuburile cu lapte...

Ingrediente pt fursecuri:
-100 g zahar
-pudra,
-200 g unt,
-280 g faina,
-100 g nuci zdrobite (eu le-am macinat),
-1 lingurita de scortisoara
Ingredinete pt crema de lapte:
- 1/2 litru lapte
- 50 g. amidon
- 2 linguri zahar
- 50 g. ciocolata alba
- 125 g. unt sau margarina la temp. camerei
- 75 g. zahar pudra
Glazura:
- 2 ciocolati topite
Preparare fursecuri:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana se leaga compozitia. Aluatul se pune in folie si se da la frigider cca 10 min dupa care se intinde o foaie la o grosime de 3 mm. Cu o forma rotunda se taie discurile de isler. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc la foc moderat in cuptorul preincalzit, 5-10 min.
Se scot din cuptor cand sunt coapte dar nu “brozate”.
Se scot din tava, se lasa sa se raceasca dupa care se lipesc cu dulceata acrisoara, sau crema.
A doua zi se imbraca in ciocolata. Ciocolata se topeste la bain marin, daca este prea groasa se adauga putin ulei astfel glazura va fi si mai lucioasa.
Preparare crema:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul si le adaugam incet in ploaie peste lapte (150 ml.) ca sa nu faca cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. (eu am scos pe balcon pentru a se raci mai repede, dar am amestecat din cand in cand in compozitie pentru a nu face crusta deasupra)
Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam crema de lapte.




Crema:







Articol recomandat de dumitrufelicia.blogspot.com